A videós hirdetéseké a jövő?

A kérdés persze költői, hiszen minden jel arra mutat, hogy a videós tartalmak felé (is) veszi az irányt a marketing hirdetési lehetőségei, de ahhoz, hogy ez is jól működjön, figyelembe kell venned az alábbiakat!

A videófilmek nem kevés időt és pénzt igényelnek, hogy sikeres és jól konvertáló eszközként jelenjenek meg az online világodban, éppen ezért nagyon fontos, hogy minden eszközt megragadj annak érdekében, hogy minél többen lássák, minél többen szerezzenek tudomást róla, és minél több „like”-ot, „tweet”-et, „g+”-t tudjon magáénak. Ugyanis a sok megosztás és sok tetszésnyilvánítás mind azt eredményezi, hogy egyre jobb helyezést érhet el a keresők találati eredményeiben.

A filmed elkészítése előtt azonban érdemes átgondolnod, hogy a potenciális vásárlóidnak milyen ízlése van, milyen témájú filmeket szeretnek nézni. Nem árt egy közönségfelmérést végezni annak érdekében, hogy a film költségei ne csak kidobott pénzként jelenjenek meg a kiadási oldalon. Általánosságban az elmondható, hogy a filmet nézők szeretik a tanulságos, vagy az apró kulisszatitkokat eláruló kisfilmeket. A nagyobb volumenű filmterveid megvalósítása érdekében valóban végezned kell egy kis kutatást.

Ahhoz, hogy a filmed ne csak a YouTube-on legyen vezető kisfilm, érdemes egy szöveges, úgymond tartalmi leírást is megjelentetni a filmmel kapcsolatban. A témája lehet a hogyan készült a kisfilmed, viccesen megfogalmazhatod, hogy milyen körülmények között készült a filmed, de a tartalmát is leírhatod, így releváns találatként jelenhet meg a Google keresőjében is.

A sikerességét is elősegíted, ha a filmed megjelenésével egyidőben egy hirdetési kampányt is lefuttatsz, melyben a főszerepet a kisfilmed játssza.

És mi nagyon fontos, amint megosztottad a reklámfilmed linkjét a közösségi oldalakon – minél többen annál jobb eredményt produkálsz magadnak – még a megosztásokat is oszd meg egymással: a Facebook-os megosztást a Twitteren és G+-on; a G+-osokat a többi közösségi oldalakon. Elég sok apró hivatkozás alakulhat ki így, ami a linkhálózat kiépítésénél, és az organikus találatok között egyből megjeleníti pozitív hatását. A sok megosztásnak másik nagy előnye, hogy a hivatkozásokat a követőid is megosztják, ami a látogatottságot növeli, ami újabb megosztható eredményeket szül. A forgalom körkörös irányt mutathat, de tartalmi megítélése mégis változó.