Az e-kereskedelem pozitívumai

Az, hogy mennyire jó interneten keresztül vásárolni, nyugaton már ismert tény az internetet felhasználók körében. Magyarországon azonban igazából idén indult be a virtuális üzlet!

Az előző évek után egyre többen használják vásárlásaikra az internetet, vannak olyan felhasználók, akik rendszeresen visszatérnek az online világba pénzt költeni.

Grando.hu

Grando.hu

Az új vásárlók között történő felmérés alapján elmondható, hogy egyre többen vannak, akik tervezik azt, hogy kipróbálják az online vásárlás lehetőségét. A visszatérő vásárlók pedig konkrétan meg is tudják fogalmazni azt, hogy miért szeretnek az interneten keresztül vásárolni.:

Azért szeretek az interneten vásárolni, mert:

  • kényelmes,
  • gyors,
  • legtöbbször olcsóbb,
  • kevesebb időbe telik a vásárlás,
  • gyorsabban össze lehet hasonlítani az árakat.

A nyári hónapok alatt a szezonális termékekből fogyott sok a virtuális boltok kínálatából. Kelendő volt a medence, az üdülési utazások, szállások kínálata, sok fogyott locsolótömlőből is.

A hideg idő beköszöntével a fűtőberendezések iránt nőtt meg a kereslet.

Magyarország egyik legnagyobb virtuális plázájában, a Grando.hu esetében a nyári televíziós reklámkampánynak köszönhetően emelkedett a forgalom százalékos kifejezése, és további emelkedést várnak az év végéig.