Az Év Honlapja 2013 pályázat – tele újításokkal

Idén is meghirdetésre került a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által rendezett „Az Év Honlapja” pályázat.

Az Év Honlapja pályázat alapítója, Varga István missziómegfogalmazásában azt a célt szolgálja az idei pályázat, hogy az online marketing markáns változásaival együtt egyre többen tudják követni a változásokat.

A küldetéstudat megjelenítése képpen a pályázat honlapját is ennek értelmében alakították ki. A honlap kialakításával az új világ elfogadását jelképezve, melynek létrejötte a magas pályázói és közönségi kiszolgálást eredményezi, grafikailag és technikailag egyaránt. Az Év Honlapja weboldalát a többszörös Az Év Honlapja nyertes, Erős Balázs által készített tervek alapján készült el.

A változások nem csak a pályázat weboldalának újragondolásának eredményében látszanak, hanem a zsűri összetételében is. Új online marketing szakemberek kerültek a zsűritagok közé: Béres Szilárd – MediaSales, Erős Balázs – Webdesigner, Ferling Dávid -Ferling Webline, Szabó Dudás Péter – Ad4sale Kft, akik szakértői munkájukkal egyszerűbbé teszik az értékelési folyamatokat.

Az értékelési folyamatba egy technikai megállapodás is jelentős szerepet kap: Seosiker.hu honlap elemző rendszerével együtt értékelik a beérkezett pályaműveket.

A pályázatra 2013. szeptember 1. és október 31. között lehet nevezni a magyar nyelvű honlapokkal. A nevezési díj és az eddig megszokott feltételek nem változtak. A nevezési díjak között egy új kategória kerül bevezetésre, méghozzá „Az Év Applikációja” címen, így ebben évben elsőként kiosztásra kerül „Az Év Applikációja” díj is. Türr Nikolett, a pályázat vezetője elmondta, hogy az idén elsőként meghirdetésre kerülő applikációs verseny minden évben megrendezésre kerül.

Az Ifjúsági kategóriát a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karának Kereskedelem és marketing szakos hallgatói értékelik majd, ugyanúgy, ahogy tavaly is tették. A pályázat Facebook oldalán a közönségszavazást bonyolítják, így a verseny ideje alatt bárki kifejezheti szimpátiáját egy – egy honlappal kapcsolatban.

Az ünnepélyes díjátadó 2013. december 4-én este Budapesten kerül sor.

A díjátadó ünnepséget megelőzi majd egy workshop is, ahol online marketing szakemberektől lehet tanulni egy-két online trükköt.